Wouter Kerckhove werkt in depot kringwinkel: “Er belandt nog altijd te veel afval in ons magazijn”

“Alle opgehaalde en binnengebrachte goederen worden eerst aan een grondige inspectie onderworpen”, vertelt Wouter Kerckhove.© Luc
“Alle opgehaalde en binnengebrachte goederen worden eerst aan een grondige inspectie onderworpen”, vertelt Wouter Kerckhove.© Luc
Redactie KW

Wouter Kerckhove (35) uit Meulebeke is al 12 jaar verknocht aan het centraal depot van de kringwinkel regio Midwest in Ingelmunster, waar hij als magazijnier werkt. Wouter beleeft er zelfs in coronatijd zijn job met passie.

“Na mijn opleiding in de sociaal-technische branche volgde ik nog drie jaar les in de afdeling verzorging”, steekt Wouter Kerckhove (35) van wal. “Daarna ging ik nog één jaar naar Instituut de Pélichy, waar ik koos voor organisatiehulp. Na mijn studies kwam ik in heel wat bedrijven terecht als uitzendkracht.”

Logistiek en dispatching

Dat gaf Wouter de gelegenheid om het getuigschrift magazijnier te behalen. “Daarna kreeg ik, nu 12 jaar geleden, de kans om voor één jaar te starten in het centraal depot van de kringwinkel in Ingelmunster. Ik nam de job aan met beide handen.”

Toen werd Wouter in de recyclageafdeling gevraagd, een omschakeling weliswaar, maar ondertussen kwam hij in contact met de logistiek en de dispatching van het bedrijf.

Klaarstomen voor arbeidsmarkt

“Op die manier leerde ik zowat alle werkterreinen kennen. Er werken hier om en bij de 100 mensen. Hoofddoel is die mensen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt, ze een job aan te leren die aangepast is aan hun kunde en kennis. Een schoolvoorbeeld dus van sociale tewerkstelling. Binnen dit bedrijf beleef ik nu mijn derde termijn als syndicaal afgevaardigde van het ACV.”

“Kringwinkel Midwest beschikt over vier winkelpunten – Tielt, Izegem, Roeselare en Torhout – die wij moeten voorzien van alle goederen. Dat betekent dat we alle opgehaalde en binnengebrachte goederen eerst hier aan een grondige inspectie onderwerpen.”

Tweede leven

“Herstellingen allerhande worden dus in onze ateliers uitgevoerd. Zo krijgen elektrische apparaten, (tuin)meubilair, textiel, fietsen,… een tweede leven. Ons werkterrein? We behandelen alle gemeenten en steden die zich bevinden tussen Aalter, Diksmuide, Ieper en Waregem.”

“We bestrijken de grootste regio van alle kringwinkels in ons land. Met vier vrachtwagens gaan we dagelijks de goederen aan huis ophalen. Een gratis service die we verlenen. Je mag niet vergeten dat we elke dag 60 tot 70 oproepen verwerken.”

Geplaatst door De Kringwinkel Midwest op Maandag 12 april 2021

“Op vele van die ophaalbeurten ben ik er als chauffeur bij. We zorgen dat we aanvaardbaar materiaal meenemen, want er komt nog te veel afval in ons depot binnen. Al die goederen worden eerst per soort gerangschikt, wat betekent dat we over enorme magazijnen beschikken.”

“Het was een van mijn taken om alles overzichtelijk te ordenen. We hebben ook een voorraad voor speciale acties in onze winkelpunten”, besluit Wouter, die lid van de koninklijke harmonie Vreugd in Deugd in Meulebeke en vlaggenzwaaier bij Telstar in Pittem is.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.