‘Wolf’ tussen Torhout en Kortemark blijkt een wolfshond te zijn

De wolfshond kwam al verschillende keren op de weg, dus wordt er voor een aanrijding gevreesd. © Dimitri Vroman
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Er kwamen verschillende meldingen van mensen die dachten een wolf te zien in Sint-Henricus, op de weg tussen Torhout en Kortemark. Het blijkt in realiteit een wolfshond te zijn.

LO-leerkracht Dimitri Vroman, die afkomstig is uit Kortemark en nu in Lichtervelde woont, is een van de mensen die in Sint-Henricus de vermeende wolf zag. Hij kon het tafereel dinsdagavond op beeld vastleggen. “Ik heb onmiddellijk de politie gebeld”, aldus Dimitri. “Ze kwamen ter plaatse, maar zeiden me dat ze enkel kunnen afwachten en hopen dat de eigenaar belt. Natuurlijk was ik geschrokken, al was het eigenlijk eerder enthousiasme. Stel je voor dat we een wolf zouden kunnen waarnemen in West-Vlaanderen…”

Geen wolf, wel een wolfshond

“Een collega van mij is echter natuurgids en wist me te vertellen dat het zeker een wolfshond is”, druk Dimitri meteen alle hoop de kop in. “Wellicht gaat het om een Tsjechisch-Slowaakse wolfhond, maar dat kon mijn collega niet met zekerheid zeggen. Je moet blijkbaar echt een specialist zijn om het verschil te zien op basis van gedrag, de staart die krult en wat meer wit op de kop. Een wolf zou blijkbaar ook veel schuwer zijn tegenover mensen.”

Dimitri hoopt alvast dat de hond snel terug bij zijn baasjes is. “Ik hoop inderdaad vooral dat niemand hem aanrijdt. Het doet dan ook deugd dat zoveel mensen mijn bericht delen en dat er al een zoekactie gestart is.”

Dimitrihttps://www.facebook.com/DimiVromanhttps://www.facebook.comFacebook1280

Opgelet in Sint Henricus.. Torhout. Daarnet even schrikken op straat. Wolf of wolfshond? Wij weten het niet… Politie werd verwittigd!

Geplaatst door Dimitri Vroman op Dinsdag 18 december 2018

video1.0https://www.facebook.com/DimiVroman/videos/10156661653223445/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier