Woensdag nog droog, voor komende dagen vooral regen op komst

Redactie KW

Het is woensdagmiddag droog met zon afgewisseld door wolkenvelden.


Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. Het kwik klimt tot 1 graad in Hoog-Belgie en 5 tot 7 graden in de andere regio’s. s’ Avonds neemt de bewolking toe vanuit het westen en ‘s nacht volgt lichte regen. Hoog in de Ardennen kan de regen tijdelijk door sneeuw worden voorafgegaan. De minima bedragen min 2 graden op de Hoge Venen tot plus 3 graden elders.

Donderdag is het somber en er valt veel regen. Aan het eind van de namiddag wordt het van het westen uit droog en volgen er ook opklaringen. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, later draaiend naar west en afnemend in sterkte. Maxima: 6 tot 10 graden.

Vrijdag is het grijs en in de loop van de namiddag en avond volgt er lichte regen vanuit het westen. Zaterdag regent het nog enige tijd. Op beide dagen staat er veel wind maar het kan wel 12 graden worden. Zondag koelt het af tot zowat 8 graden. De neerslag blijft beperkt tot een enkele bui en ook de zon breekt van tijd tot tijd door. Volgende week is het zacht, wisselvallig en winderig.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.