Wildlife Photographer of the Year in ‘t Zwin Natuur Park

Allemaal trotse gezichten... U ziet Guy Messany, Gwenny Enwistle, Melissa Lamote, Peter Strubbe, directeur Ina De Wasch, Jasmijn Depestel en Lieve Maeseele. © DM
Redactie KW

Straks worden alle gasten van het Zwin extra verwend. Want van 6 juli tot 4 november loopt in het Zwin Natuur Park een voor de Benelux unieke tentoonstelling. ‘s Werelds mooiste natuurfoto’s zijn dan te bewonderen op Wildlife Photographer of the Year.

“Wildlife Photographer of the Year is het pronkstuk van The Natural History Museum London en het BBC Wildlife Magazine“, zegt directeur Ina De Wasch. “Het is de eerste en enige keer dat deze 53ste editie van de prestigieuze en wereldvermaarde fototentoonstelling naar ons land komt.”

“De bezoeker zal prachtige, maar ook schokkende beelden te zien krijgen…”

De tentoonstelling bestaat uit ruim honderd uitzonderlijke beelden, die op vijf grote en een tachtigtal kleinere panelen de geweldige diversiteit van het leven op onze planeet laten zien. Wild Photographer of the Year toont ons prachtige, maar ook schokkende beelden. De confronterende en ongemeen harde foto van een gestroopte zwarte neushoorn van de Zuid-Afrikaan Brent Stirton werd in 2017 verkozen tot winnende illustratie.”

Grote troef

“Het is de ambitie van het Zwin Natuur Park om een unieke tentoonstelling te brengen, een tentoonstelling die bij de bezoekers inslaat en hen aantrekt en aanspreekt. Bovendien past het thema perfect bij ons natuurpark. Toen wij contact legden met The Natural History Museum London, waren ze bijzonder enthousiast om met ons in zee te gaan. Zij kennen het Zwin als een indrukwekkend park vol natuurbeleving.”

“Wildlife Photographer of the Year wordt dé grote troef van ons zomerprogramma”, weet Ina De Wasch. “We rekenen daarbij op heel wat bezoekers uit de ons omringende landen. De tentoonstelling is bovendien inbegrepen in het toegangsticket.”

Topdagen

“Intussen hebben we onze website gebruiksvriendelijker gemaakt. De gebruikers komen nu onmiddellijk bij alle activiteiten en de link naar de ticketverkoop terecht. Onze website is modern, sober en stijlvol en sluit volledig aan bij onze huisstijl en de architectuur”, aldus Ina De Wasch, die nog een aantal opmerkelijke cijfers mocht optekenen.

“Het Zwin Natuur Park opende op 10 juni 2016 de deuren. In mei verwachten we onze 250.000ste bezoeker. Topmaand vorig jaar was april met 18.000 bezoekers. Topdagen waren 30 april en 1 november, met telkens 1.400 bezoekers. In 2017 kregen we 11.000 leerlingen op bezoek voor negen schoolmodules. Het zijn absoluut mooie cijfers, maar wij willen vooral tevreden bezoekers. Daar werken we heel hard aan. In de kerstvakantie hielden we nog een enquête: ruim 90 procent van de bezoekers gaf aan dat ze graag willen terugkomen. Dat zegt alles, hé.” (DM)