Wevelgemse fruitwerkgroep viert Boomgaardfeest

“Een fruitige dag”, zo omschrijft Dieter Dewitte van de fruitwerkgroep VELT ‘Feest in de boomgaard’. Naast uitgebreide informatie over bomen en struiken wordt ook verteld waar je best rekening mee houdt bij de aanleg van een boomgaard.

VELT organiseert voor de tiende keer Feest in de boomgaard. Op de foto zie je Michael De Ruyck , Diego Naeyaert, Dieter Dewitte en Bart Vanden Hove. Luc Pinoy ontbreekt. © SLW

Naast de basisschool ‘De Startbaan’ in de Reutelstraat ligt de pittoreske boomgaard Poelenbos. Daar organiseert de fruitgroep van Velt Wevelgem-Menen ‘Feest in de Boomgaard’. Op zondag 22 september van 9 tot 17 uur loopt er een dagvullend programma. Op de verschillende infostands kom je meer te weten over het onderhoud van een boomgaard maar ook over chipbudden en wijn maken en nog zoveel meer. Je kan verschillende voordrachten bijwonen en doorlopend zijn er rondleidingen door de boomgaard.

Het feest is vooral informatief, er zijn tentoonstellingen van appel- en perenrassen en van druiven. Maar ook hoe je je fruit kan drogen en er thee van maken. Of Cider, voor wie het iets avontuurlijker ziet. Krijg je al dat fruit toch niet verwerkt, dan kan je het laten persen door een mobiele fruitpers.

Steenuilen en eikelmuizen

In de boomgaard zijn de dieren nooit veraf, steenuilen en eikelmuizen blijken handige partners te zijn van de fruitbomen. Ook de bijen natuurlijk, het hof van Clé geeft uitleg over bestuiving en imkerij. “We bieden een heel uitgebreid programma aan”, zegt Dieter Dewitte van de fruitwerkgroep VELT. “Wie een boomgaard wil aanleggen, helpen we op weg. Met de keuze van de bomen, het opmaken van een plan, het onderhoud en bescherming. Het is ook het moment om de werking van de fruitwerkgroep te tonen. Het wordt een fruitig fijne dag!”

‘Feest in de Boomgaard’ vindt plaats in boomgaard Poelenbos ter hoogte van huisnummer 77 van 9 tot 17 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.