Westhoek pakt uit met vijf nieuwe gezinsvriendelijke fietsroutes

Redactie KW

Provinciebedrijf Westtoer lanceert vijf nieuwe fietsroutes in de Westhoek, op maat gemaakt voor kinderen. Die zijn donderdag voorgesteld in Ieper.

De routes met startpunten in Ieper en Zonnebeke, Reningelst, Diksmuide, Alveringem en Lo, en Veurne en De Panne worden bewegwijzerd met zeshoekige borden op ooghoogte van kinderen. De stripfiguurtjes Jaek en Nink wijzen de weg. Onderweg zijn er kindvriendelijke stopplaatsen en speciale picknickbanken voorzien. De routes zijn tussen de 17 en 30 km lang.

Samen met de Ieperse basisschool De Mote hebben Franky De Block (voorzitter Westtoer) en Jef Verschoore (ondervoorzitter Westtoer en toerismeschepen in Ieper) ook de route ‘Crossen door de bossen’ voorgesteld. “De fietsroutes maken deel uit van het nieuw toeristisch aanbod in de regio”, aldus Franky De Block.

Fietstival

Komende zondag 22 mei worden de routes in de kijker gezet tijdens het Fietstival Westhoek. Meteen kan ook het volledig vernieuwde fietsnetwerk ontdekt worden. De kindvriendelijke routekaarten zijn vanaf 22 mei gratis verkrijgbaar bij de betrokken diensten voor toerisme en bij Westtoer.

(Belga/EF – foto EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.