Werken Heulebeekvallei afgeremd door protest van bewoner

Het avontuurlijk speelterrein bij de Heulebeek zou tegen de paasvakantie klaar moeten zijn. Er zal zo te zien nog wat gewerkt moeten worden (én gehoopt worden op beter weer). (foto NM)
Het avontuurlijk speelterrein bij de Heulebeek zou tegen de paasvakantie klaar moeten zijn. Er zal zo te zien nog wat gewerkt moeten worden (én gehoopt worden op beter weer). (foto NM)
Redactie KW

De eerste fase van de werken aan de Heulebeekvallei in Heule tussen Warande en Watermolen, het gedeelte achter de Emiel Hullebroeklaan, loopt vertraging op. Een omwonende heeft protest aangetekend tegen de omgevingsvergunning én heeft gelijk gehaald.

Het project rond de ecologische en landschappelijke opwaardering van de vallei werd in 2017 voorgesteld. Stad Kortrijk, de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en Natuurpunt hadden toen eindelijk de nodige gronden kunnen verwerven.

Speelzone

Er werden drie fases gepland en de eerste zou tegen het voorjaar 2019 gerealiseerd worden, met onder meer een uitgebreide speelzone voor kinderen en een boomgaard. In december werden een paar duizend bomen en struiken geplant. Nu zorgt een protest ervoor dat de eerste fase nog niet kan worden afgewerkt. “ Het gaat om technische aanpassingen die we moeten doen, en we stellen alles in het werk om dit in orde te brengen ”, zegt milieuschepen Bert Herrewyn (SP.A).

De speelzone wordt wel afgewerkt en moet begin april klaar zijn bij het begin van de paasvakantie ”, zegt schepen Herrewyn. Het gaat om twee speelheuvels met een glijbaan en boomstammen waarop kinderen kunnen klauteren. Op de voorziene wandelbrug over de beek en bijhorend zitplatform is het ook nog wachten. Die zijn momenteel in opbouw in een fabriek. Daar heeft corona dan weer voor vertraging gezorgd. (NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.