Wateroverlast in Ingelmunster en Sint-Michiels

© Firemunster
Redactie KW

Ook vandaag was er het en der wateroverlast. Dat was ook het geval in Sint-Michiels Brugge waar de tunnel van de N31 Expresweg even over 18 uur, deels onder liep. In Ingelmunster werd Heirweg Zuid voor de tweede dag op rij zwaar getroffen door het noodweer.

De bewoners van de Heirweg Zuid in Ingelmunster zijn de hevige onweders meer dan beu. Op woensdagnamiddag werd deze straat zwaar getroffen door hevige wateroverlast. Niet enkel meerdere kelders, maar ook diverse woningen kregen water binnen.

De brandweer kreeg in totaal zo’n 60 meldingen, waaronder ook uit de Heirweg Zuid. Voor de woningen in deze straat werden er meerdere zandzakken neergelegd. Op donderdag even na 16 uur was het weer van dat. Er begon terug een hevig onweer dat ruim 20 minuten duurde. Opnieuw stond een deel van de Heirweg Zuid onder water. “Gisteren viel er zeker 42 liter water in een kwartier tijd en deze namiddag was dat terug zo’n 40 liter in evenveel tijd. Kijk je naar de buienradar, dan bemerk je dat het precies terug dezelfde strook boven Ingelmunster is die geconfronteerd werd met zware wateroverlast”, zegt schepen van openbare werken Jan Rosseel.

Zwaar probleem

“Gisteren kregen er meer woningen water binnen. Deze namiddag een zestal maar dat is nog altijd zes te veel. Wanneer je 200 meter verder rijdt, dan bemerk je dat de Lendeledebeek zonder problemen al het water kon opvangen. Enkel hier is dat nu twee dagen op rij een zwaar probleem.”

In 2004 werd deze straat ook meermaals getroffen door hevige wateroverlast. Het toenmalige gemeentebestuur liet een waterspaarbekken aanbrengen in de Duikerstraat dat blijkbaar nu al dat water niet kan opvangen. Rond 18.40 was de brandweer nog aan het opruimen. (PADI)

Wateroverlast in Ingelmunster en Sint-Michiels

In Sint-Michiels was de brandweer kwam met een autopomp ter plaatse om het water weg te pompen. Vermoedelijk is een defecte pomp de oorzaak dat de tunnel gedeeltelijk onder water kwam te staan. Tijdens de interventie was één rijstrook richting Kust afgesloten voor het verkeer. De verkeersoverlast viel mee. (JVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten