Waardebonnen voor Heuvellandse Mooimakers

Mooimaker Johan Rosseel uit Westouter.© Eric Flamand
Mooimaker Johan Rosseel uit Westouter.© Eric Flamand
Redactie KW

In Heuvelland zijn een 40-tal Mooimakers actief om de gemeente proper te houden. “Ze zijn onze vaste contactpersonen die niet alleen onze straten en bermen mooi houden, maar ook doorgeven waar sluikstort gevonden wordt,” weet verantwoordelijke schepen van milieu Jean-Pierre Geelhand. Hij wil de Mooimakers hiervoor bedanken met een waardebon.

De gemeente Heuvelland wil met de waardebon hun waardering uitspreken voor de Mooimakers. “Normaal organiseren we jaarlijks een bedankingsmoment voor onze Mooimakers, waarbij we ook info uitwisselen”, vertelt schepen van milieu Jean-Pierre Geelhand. “Onze Mooimakers houden immers onze straten en bermen mooi, geven door waar sluikstort gevonden wordt en adviseren de gemeente op vlak van het afvalbeleid. Hun bedankingsmoment kon dit jaar jammergenoeg niet doorgaan door de coronacrisis .”

Bon voor Liaison

Iedere Mooimaker krijgt nu een cadeaubon van 25 euro die ze kunnen besteden bij Liaison. “Zo slaan we 2 vliegen in 1 klap. De Mooimakers krijgen een mooie waardering, terwijl ze kennis maken met de werking van Liaison,” weet de schepen van milieu. Liaison is een korteketenproject waarbij inwoners wekelijks een pakket kunnen bestellen met lokale producten . Ze kunnen het pakket afhalen op de Rodeberg of in Kemmel.

Naast de Mooimakers heeft Heuvelland nog tal van andere acties op punt gezet om het zwerfvuil in de gemeente te beperken. “We stellen afvaleilanden ter beschikking, we voorzien asbakken voor peuken op evenementen en verdelen de peukendoosjes. We hebben ook herbruikbare bekers en promoten het kraantjeswater. Hondenpoepzakjes zijn op de gemeente beschikbaar. En met een mobiele camera maken we het de sluikstorter niet makkelijk .”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier