Voorzitter asiel Oostende niet te spreken over afgelasting internationale chipdag

Voorzitter van het asielcentrum Blauwe Kruis in Oostende Fabrice Goffin is niet tevreden dat de internationale chipdag in Oostende onder druk van de ‘Orde der dierenartsen’ werd afgeblazen.

Natacha Boulangier en Nancy Brackx van het asielcentrum samen met schepen voor Dierenwelzijn Tom Germonpré. © foto JR

Op woensdag 27 december stond in het asielcentrum Blauwe Kruis een nationale chipdag gepland. De ‘Orde der dierenartsen’ stak daar echter een stokje voor. De dierenartsen die aan het project zouden meewerken, werden onder druk gezet waardoor ze afhaakten. “Volgens de orde moet het chippen in een praktijkruimte gebeuren, maar dat hebben wij hier nochtans ook. Als we dan het voorstel deden om het chippen in de praktijkruimtes van de dierenartsen te laten doorgaan, was dat ook niet goed”, aldus Fabrice Goffin.

Voor de voorzitter van het asielcentrum is het dan ook onbegrijpelijk dat de internationale chipdag werd afgeblazen. “Dit jaar kregen we al 531 katten binnen waarvan 90 procent niet gechipt is. We hadden 21 ingeschreven gezinnen met in totaal 28 katten. We hebben die mensen allemaal moet afbellen. We zullen het hier zeker niet bij laten en gaan binnenkort een gesprek aan met de Orde.”

Dankzij de steun van de stad Oostende konden mensen op de internationale chipdag hun kat laten chippen aan een voordelige prijs.

(JR – foto JR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.