VLAM legt pop-uptuin in de Lijnbaanstraat in Oostende aan

Van 31 augustus tot 29 september kan je in de Lijnbaanstraat terecht voor een pop-uptuin. De tuin is een initiatief van de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing). Ook in Sint-Niklaas en Genk vind je een dergelijke tuin.

V.l.n.r. tuinaannemer Marc Galle, schepen Björn Anseeuw, Jan Dhondt, Elias De Boeck van de VLAM, Silke Vanhoecke en Lies Van Lierde van het stadsbestuur. © GLO

“Het is onder andere de bedoeling van de VLAM om te tonen wat een tuinaannemer zoal kan doen”, vertelt Elias De Boeck van de VLAM. “In totaal – voor alle drie de tuinen in Vlaanderen – voorzien we 150.000 euro. Daar zit alles in van kosten, ook de website, marketing…”

In de pop-uptuin komt er een bar, een picknicktafel en banken. Er zullen tal van activiteiten plaatsvinden: tai chi, yogasessies, muziekoptredens, betonnen decopotjes maken, plant swaps, stekjes maken, leren verpotten… Ook het festival Woordzee, dat in september plaatsvindt, zal in de pop-uptuin iets organiseren.

“Dit was een stukje in de binnenstad dat altijd een wat grauwe aanblik had”, zegt bevoegd schepen Björn Anseeuw (N-VA). “Deze tuin toont aan waar we naartoe willen met groen in de stad. We zijn daar ook zeer ambitieus is en binnenkort komen we met concrete plannen die voor heel wat vergroening in de binnenstad zullen zorgen.”

Er waren al langer plannen om van de Lijnbaanstraat een groene zone te maken. Als het project een succes is, kan de tuin er nog wat langer blijven staan. “En het is ook de bedoeling dat we de Lijnbaanstraat structureel vergroenen“, zegt Björn Anseeuw. Voor de aanleg van de tuin stond Marc Galle van Westdreef in Westkerke in.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.