Vlaams minister Zuhal Demir sluit boomplantactie Meikensbossen af

Redactie KW

Ter gelegenheid van de internationale dag van de bossen, sluit de gemeente Dentergem in aanwezigheid van Vlaams minister van Omgeving Demir de boomplantactie van de Meikensbossen af. De Meikensbossen waren een kleine 60 hectare groot, maar daar kwam de voorbije weken ruim vier hectare bos bij.

“Het liefst van al hadden we honderden mensen mee laten planten, maar een grote publieksactie kan nu helaas niet doorgaan”, zegt Griet Buyse van Natuur en Bos. Natuur en Bos is een organisatie van de Vlaamse Overheid, die elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuurgebieden, bossen en parken werkt.

8000 bomen

“Daarom plant minister Demir samen met de burgemeester, de schepenen van Dentergem en enkele vertegenwoordigers van Natuur en Bos en Natuurpunt De Torenvalk symbolisch enkele bomen”, vertelt Griet. “Deze winter werden in de Meikensbossen meer dan 8000 bomen en 5000 struiken aangeplant.” Met de actie wil het Agentschap Natuur en Bos de aandacht vestigen op het belang van de bossen. Zeker in de provincie West-Vlaanderen is er maar heel weinig bosgebied . (TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.