Vermiste roofvogel blijkt bij overburen te zitten

De vermiste roofvogel Hundra is terecht. De roodstaartbuizerd ging vorige week vliegen tijdens een training in Waardamme en was sindsdien spoorloos. Begin dit weekend merkte een overbuur de vogel op.

Hundra, de roodstaartbuizerd, ontsnapte vorige week tijdens een training. © MM

“Dit is een grote opluchting”, straalt valkenier Saskia Robaey. De roofvogel rukte zich vorige zondag los van een koord en verdween sindsdien met de noorderzon. Valkeniers Saskia Robaey en Geert Maertens zaten met de handen in het haar en deden meerdere oproepen naar de omgeving. Ze maakten ook iedereen duidelijk dat het om een tamme roofvogel ging en er geen gevaar was voor mensen.

“Er kwamen de voorbije week enorm veel tips binnen”, vertelt Saskia. Ondanks de goed bedoelde tips, kon Saskia roofvogel Hundra nooit aantreffen. “Plots kreeg ik telefoon van onze overbuur dat Hundra in hun tuin zat. Ik ben er meteen op afgestormd om hem te vangen”, aldus Saskia. “Vrijwel onmiddellijk kwam ze op me af en kon ik haar veilig thuisbrengen.” De vogel verkeert in goede gezondheid en verorberde volgens de eigenaars vol smaak al enkele maaltijden.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.