Veerle gaat op zoek naar (lokale) plastic helden

Veerle Dury (37) uit Kortrijk lanceerde haar blog ‘ik-ben-een-plastic-held.be’. Daarin gaat ze samen met haar man Koen Claus (38) en hun twee kinderen, Elias (10) en Paulien (7) op zoek naar (lokale) plastic helden.

Plastic helden zijn mensen achter kleine of grotere initiatieven die zich inzetten om verpakkingsvrijer of plasticvrijer te leven. © PVH

Plastic helden zijn mensen achter kleine of grotere initiatieven die zich inzetten om verpakkingsvrijer of plasticvrijer te leven. “Onder meer door hen in de kijker te plaatsen, maar ook via wekelijkse blogs en vlogs over plasticvrije topics, hopen wij jong en oud te inspireren om voortaan zelf ook te gaan nadenken over hoe we meer (wegwerp)plastic de wereld uit kunnen helpen“, zegt Veerle. Verpakkingsvrij winkelen, plasticvrij in de boekentas, alternatieven voor plastic consumptie, creatief herbestemmen van plastic, plasticloos feesten, de transparante foliezak … “Over deze en nog veel meer topics vinden de lezers van ik-ben-een-plastic-held informatie terug op onze blog”, duidt Koen.

“Ik doe het voor de toekomst van mijn kinderen”

Dit gebeurt niet enkel via de wekelijkse blogposts. Veerle en haar kinderen trekken er ook geregeld op uit om vlogs te maken. Daarvoor ging het plastic helden team onder meer al naar de lokale supermarkt op zoek naar plasticvrije ingrediënten voor hun favoriete gerechten. Daarnaast volgde er een bezoekje aan de verpakkingsvrije winkel ‘Zonder Meer’ in Kortrijk. Het team probeerde ook een nieuwe trend uit: ploggen, al lopend zwerfvuil oprapen. Duurzamer leven en streven naar een zero-waster attitude, daar ligt niet enkel dit plastic helden team wakker van.

Veerle gaat op zoek naar (lokale) plastic helden

“Veel mensen zijn vandaag actief bezig met afvalarme initiatieven. Dankzij de bewustwordingscampagne ‘Mei Plasticvrij’ worden deze maand bijvoorbeeld heel wat duurzame plasticvrije initiatieven in de kijker geplaatst. Het opzet van hun campagne is eenvoudig: allemaal samen een maand lang het gebruik van wegwerpplastic verminderen.” Ook voor Veerle was de keuze om een blog rond het thema ‘plasticvrijer leven’ te lanceren, geen ondoordachte keuze. “Ik doe het voor de toekomst van mijn kinderen. Ik ben welk vaker bezorgd over wat het klimaat hen brengen zal. Via ik-ben-een-plastic-held hoop ook ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst en anderen zich bewust te laten worden van het belang daarvan.”

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.