Vanaf augustus avondopening in recyclagepark De Panne

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Vanaf augustus kan je na afspraak met afval ook op dinsdagavond terecht in het recyclagepark van De Panne tussen 17.00 en 18.45 uur.

Vanaf dinsdag 3 augustus voert het lokaal bestuur De Panne op dinsdag een avondopening in, van 17.00 tot 18.45 uur. Daarvoor moet je wel vooraf reserveren. Het park sluit om 19.00u. Na de eerste coronagolf heeft de afvalintercommunale IVVO in juli 2020 een enquête uitgevoerd. Toen gaf 53 % van de 402 respondenten aan dat ze voorstander zijn van een reservatiesysteem in combinatie met een laatavondopening tot 19.00 uur.

Wim Janssens, schepen van afvalbeleid: “De toenemende groei van de vaccinatiegraad bij de bevolking laat momenteel toe om bepaalde maatregelen te versoepelen. Onze parkwachters zijn ondertussen allemaal gevaccineerd. Daarom besliste het lokaal bestuur om vanaf 19 juli de mondmaskerplicht in het recylagepark op te heffen, behalve in het parkwachtershuisje, tenzij een parkwachter alleen aanwezig is. Tot op heden werd het reservatiesysteem in de namiddag aangehouden om burgers de kans te bieden om het recyclagepark te bezoeken wanneer er een beperkt aantal klanten aanwezig was.

Dit is ondertussen voorbijgestreefd en leidt eerder tot problemen van overbezetting in de voormiddag omdat mensen gemakkelijkheidshalve kiezen voor het vrije bezoek in de voormiddag. Daarom schaffen we vanaf 1 augustus ook het afsprakensysteem in de namiddag af, waardoor het park elke dag vrij toegankelijk is in de voor- en namiddag. Tegelijkertijd voeren we een avondopening in waarbij mensen na de reguliere werkuren op reservatie in het recyclagepark terechtkunnen. Hiermee komen we tegemoet aan de vraag van heel wat gezinnen om de openingsuren nog klantvriendelijker te maken.”

Parkbezoek op maat

De avondopening op dinsdag, op afspraak, biedt burgers nog steeds de mogelijkheid om het recyclagepark te bezoeken wanneer de bezetting heel laag is. Voor tweeverdieners is het een optie om tijdens de week, na het werk, afval naar het recylagepark te brengen, en het weekend vrij te houden voor andere bezigheden. Een afspraak maken kan via www.ivvo.be of telefonisch op het nummer 057 21 41 60. Telefonisch een afspraak maken is niet mogelijk op zaterdag, dinsdagnamiddag, en op weekdagen na 16.30 uur. (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier