Twintig vogelkastjes van Moense vzw In den Voerman vernield

In 2018 maakten vzw In den Voerman (Moen statie) samen met organisaties voor mensen met een beperking wel 100 vogelkastjes voor het goede doel. Een twintigtal kastjes werden in het natuurgebied ‘De oude spoorwegbedding’ gehangen en ook dit jaar komen er meesjes in nestelen.

Edgard Antoin bij het vernielde kastje van Inge Deconinck © IDVK

Vrijdag 17 mei vond Edgard Antoin, eigenaar van de ontmoetingsplaats en herberg In den Voerman, het grootste deel van de vogelhokjes vernield terug.

“Elke dag ga ik met Tita mijn hond, wandelen in het natuurgebied”, zegt Edgard. “Donderdag was alles nog in orde. Je hoorde de meesjes en vanop mijn bankje zag ik ze naar hun nestje vliegen. Vrijdag stond ik op, begon aan mijn wandeling, en de tranen stonden direct in mijn ogen. Van de twintig kastjes die we in het bos hebben gehangen zij er maar enkele nog heel. De rest ligt verwoest op de grond. Ik vermoed dat het kwaadaardig opzet is, want de kasten liggen op het pad terwijl ze wel 5 meter dieper in het groen werden opgehangen. Ook het kastje van Inge Deconinck uit Kortrijk ligt in stukken op de grond. Op het kastje werd het gedicht ‘Speelvogels gebrand’. Waar we uren hebben aan gewerkt is er vandaag niet meer.”

“Ik weet niet wat mensen bezielt om zoiets te doen”, vervolgt Edgard. “Nee, het is niet meer de eerste vernieling in het natuurgebied. Hier loopt het poëziepad en onder de zwarte brug is er graffiti gespoten op het gedicht. Ook zie je dat buiten de paden wordt gelopen en bloemen en planten er moeten aan geloven.”

(IDVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.