Trage wegen ingewandeld in Ichtegem

Redactie KW

Naar aanleiding van de Dag van de Trage Wegen organiseerde het gemeentebestuur van Ichtegem zondag een wandeling langs enkele voetwegen. In Groot-Ichtegem werden naambordjes geplaatst langs tien trage wegen.

Puydenestwegel, Geuzenboschwegel, Dofseweg… De kleurrijk klinkende namen van de wegels werden meestal ontleend aan de Atlas der Buurtwegen uit 1841. Soms werden deze historische namen ook vervangen door een later meer gangbaar geworden naam. Drie wegels gerealiseerd in recente verkavelingen kregen een ‘nieuwe naam’. De tien wegels die een naambordje kregen, zijn bestaande voetwegen, die door het geven van een naam wel werden opgewaardeerd.

Zondagmorgen namen een 35-tal mensen deel aan een wandeling langs enkele trage wegen. “Het was een enthousiaste groep en twee gidsen gaven leuke weetjes mee, enerzijds over de historiek van en anderzijds over de natuur onderweg”, aldus schepen van Milieu Celesta Muylle. “Het smaakt zeker naar meer en volgend jaar komt er weer een wandeling, maar dan in Eernegem. Enig minpunt is dat we ook één pasgeplaatst naambordje in de beek terugvonden. De trage wegen zijn ook een moeilijk verhaal. Maar we onthouden het positieve.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.