Torhouts recyclagepark vanaf Nieuwjaar op woensdag open

Vanaf Nieuwjaar gaat het recyclagepark op woensdag open en op maandag dicht. © Foto JS
Johan Sabbe

Vanaf Nieuwjaar krijgt het Torhoutse recyclagepark in de Atelierstraat nieuwe openingsuren. Meer zelfs: twee openingsdagen veranderen, want vanaf 2018 is het park op woensdag open, maar gaat het op maandag dicht.

De keuze voor de opening op woensdagnamiddag is niet onlogisch in een onderwijsstad als Torhout. Er wonen namelijk heel wat leerkrachten en de meesten van hen hebben op dat moment vrij.

Van 30,5 naar 32 uur open

De voornaamste wijziging is de sluitingsdag op maandag en de openingsnamiddag op woensdag. Maar er worden nog enkele kleinere aanpassingen doorgevoerd, waardoor het totale aantal openingsuren stijgt van 30,5 uur per week naar 32 uur. Het recyclagepark zal straks dus wekelijks anderhalf uur meer open zijn. Dat komt omdat ‘s middags de poorten al om 13 uur opengaan in plaats van om 13.30 uur nu.

Dit zijn vanaf januari 2018 de nieuwe openingstijden. Op maandag gesloten (voorheen open van 13.30 tot 18 uur). Op dinsdag open van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17.30 uur (voorheen open van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur). Op woensdag open van 13 tot 18 uur (voorheen gesloten). Op donderdag open van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17.30 uur (voorheen open van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur). Op vrijdag open van 13 tot 18 uur (voorheen open van 13.30 uur tot 18 uur). Op zaterdag doorlopend open van 9 tot 16 uur (voorheen open van 9.30 tot 16 uur). Op zondag gesloten (zoals voorheen ook het geval was).

Statistieken van bezoekersaantallen

“In september 2014, ruim drie jaar geleden, werd het nieuwe recyclagepark geopend”, zegt schepen van Leefmilieu Elsie Desmet. “Het was tijd geworden voor een grondige evaluatie. Wat tot de nieuwe openingsuren heeft geleid. Uiteraard hebben we de statistieken inzake de bezoekersaantallen nauwkeurig bekeken en de frequenties van de bezoeken goed onderzocht. Uit de cijfers van de voorbije drie jaar werking bleek dat de Torhoutenaren vooral op donderdag en zaterdag het recyclagepark bezochten. De pieken qua drukte situeerden zich op het moment dat de poorten opengingen en tussen 14 en 15 uur. Dat de donderdag drukker was dan de andere weekdagen had bijna zeker te maken met de sluiting op woensdag. Die wordt nu ongedaan gemaakt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.