Tien schilderijen van Cowboy Henk promoten offshore windenergie

Via de pancartes krijg je info over windenergie. © EFO
Redactie KW

De tien schilderijen met Cowboy Henk op de Spinoladijk in Bredene zijn een nieuwe attractie. Ze promoten de offshore windenergie op een unieke locatie.

“Voor een promotie van de windmolens op zee moesten we in Bredene zijn. Vanaf deze locatie zijn immers links de haven van Oostende met alle activiteiten rond windmolens en bij mooi weer de windmolens voor de kust van Knokke zichtbaar”, zegt Geert Dangreau van de POM West-Vlaanderen. België is een wereldspeler en tegen eind dit jaar leveren de windmolens 2,2 gigawatt energie, evenveel als twee kerncentrales. De capaciteit wordt tegen 2026 verdubbeld door de bouw van twee nieuwe windmolenparken.

Tien borden

“Bij het grote publiek is de offshore windenergie nog relatief onbekend. Er schuilt een economische sector achter met heel wat jobs en toekomstmogelijkheden. De parken zijn ook een goede zaak voor het milieu want er is innovatieve mosselkweek mogelijk tussen de molens.” Om die voordelen kenbaar te maken zijn er op de Spinoladijk naast de Twins (strandpost 1) nu tien borden met info en vooral met tien nieuwe schilderijen te bezichtigen tot eind september. Kamagurka en Herr Seele bedachten en schilderden hun Cowboy Henk in tien scènes die de windenergie met een knipoog in de kijker zetten. “We bedachten samen de cartoons en Herr Seele schilderde. Deze pancartes zijn leuk maar we zouden ook graag de echte schilderijen eens tentoonstellen. Ik heb meteen ook voorgesteld om de wieken en pilaren te bezetten met zonnecellen om zo dubbele opbrengst te hebben. Ik sta volledig achter de windenergie want ik heb ooit met de hand een windmolen beschilderd op de Thorntonbank”, aldus Kamagurka. Tegelijk werd een website en folder gelanceerd onder koningzeewind.be. (efo/foto efo)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.