Tieltse initiatieven voor beter klimaat en voedsel van eigen bodem

De komende weken staan in Tielt activiteiten gepland die de aandacht op het klimaat moeten vestigen. Zo organiseert de Mondiale Raad samen met Oxfam, Tannekes Tuin, De Torenvalk, Velt en de Gezinsbond twee activiteiten.

Stad Tielt en de Mondiale Raad zetten klimaat en voedsel van eigen bodem in de kijker. © LDW

De eerste activiteit is een mondiaal café met MO-journaliste Tine Hens. Zij zal het hebben over de verantwoordelijkheid van de overheid, maar ook van de individuele consumenten. Het mondiaal café vindt plaats op woensdag 24 april om 19.30 uur in WZC Deken Darras.

Film

Daarnaast staat op dinsdag 7 mei de film Plannen voor Plaats van Nic Balthazar geprogrammeerd in het Gildhof in Tielt, om 19.30 uur. In de film ligt de nadruk op het belang van een verstandige ruimtelijke ordening ten gunste van het klimaat. Twee oud-leerlingen van De Bron Tielt, Charlotte Scheerens en Ruth Kennivé, zorgen na de film voor een nabespreking. Charlotte is coördinator bij Climate Express, Ruth werkte mee aan de film.

Klimaattafel

Op maandag 20 mei staat bovendien een klimaattafel gepland. Tieltse inwoners worden opgeroepen om hun ideeën rond het klimaat, wonen, mobiliteit en leefomgeving te delen. De klimaattafel start om 19.30 uur.

Donderdagmarkt

Ook voedsel van eigen bodem wordt niet vergeten. Naar aanleiding van de Week van de Markt wordt de donderdagmarkt op 11 april een tikje specialer. De organisatoren gingen aan de slag met het thema ‘De Markt is altijd een beetje vakantie’ en lanceerden voor die dag een speciale invulbon. Die kan je op 11 april deponeren aan één van de kraampjes. Om 11.30 uur worden er prijzen verloot. Het gaat om cadeaubons, maar ook om weekendjes weg.

Boerenmarkt

Tijdens de Week van de Korte Keten staat de feesteditie van de boerenmarkt dan weer centraal. Die kan je vieren op zaterdag 4 mei. De speciale editie zorgt voor heel wat extra’s. Zo is er animatie door de Almost Swinging Band, kan je genieten van proevertjes en kortingen en is er een tombola met mooie prijzen. Die dag verschijnt er ook een laadpaal voor smartphones op de markt, gerealiseerd door het VTI van Tielt. De laadpaal zal werken via een zonnepaneel.

(LDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.