Thermische camera maakt komende winter luchtbeelden van Brugge

Deze winter zal een vliegtuig met thermische camera boven Brugge vliegen. Met deze foto’s wil de OCMW-vereniging De Schakelaar Bruggelingen ‘warm maken’ voor energiebesparing.


Brugge wil tegen 2050 een klimaatneutrale stad zijn, door onder andere het totale energieverbruik van de stad naar beneden te brengen. Eén van de belangrijke pistes hierin, is de inwoners bewust maken van het belang van een goede dakisolatie. Uit elk gebouw ontsnapt warmte, maar 3% daarvan, vliegt gewoon weg door het dak. “Een goede dakisolatie kan het energieverbruik dus enorm laten dalen”, zeggen milieuschepen Mieke Hoste en OCMW-voorzitter Dirk De fauw.

Het is mogelijk om de dakisolatie per woning te bekijken. Dat wordt gedaan met een thermografische luchtfoto. In november, december of januari, al naargelang de weersomstandigheden, zal een vliegtuig met thermische camera boven Brugge vliegen. Met deze foto’s wil de OCMW-vereniging De Schakelaar Bruggelingen ‘warm maken’ voor energiebesparing. De resultaten zullen voorgesteld worden aan het brede publiek en de pers, maar de mensen kunnen ook individuele informatie bekomen aan het Energieloket van De Schakelaar. Naar aanleiding van de foto’s zal De Schakelaar een aantal sensibilisatieacties op touw zetten.

(SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.