Suske en Wiske strijden samen met Sea Life Blankenberge tegen de ‘plasticsoep’

Woensdagvoormiddag werd in Sea Life Blankenberge het gloednieuwe album van Suske en Wiske voorgesteld: in Lambik Plastiek binden ze de strijd aan met de plastic soep. “Een verhaal dat Sea Life ook na aan het hart ligt. We gaan daarom graag samen met Suske en Wiske in zee”, zegt Nicola Hamilton, general manager van Sea Life Blankenberge.

© WK

De geplande strandschoonmaak met de Blankenbergse scholieren werd vanwege het gure weer afgeblazen, maar Suske en Wiske komen terug: nog tot 11 november zijn er zoektochten, signeersessies, striptekenworkshops en meet&greets gepland in Sea Life. Wie de strip koopt, krijgt een gratis ticket voor het park.

“De thematiek werd al eens kort aangehaald in hun avontuur Expeditie Robikson, maar nu gaan Suske en Wiske echt op zoek naar een oplossing voor het plasticprobleem. Dat leeft heel sterk bij jongeren: ook mijn dochters zijn ermee bezig. Maar Suske en Wiske kunnen nog eens een extra voorbeeld zijn; tenslotte vechten zij al bijna 75 jaar voor een betere wereld”, zegt tekenaar Luc Morjaeu.

“We zullen onze jonge bezoekers de komende maanden ook nog extra bewust maken van wat ze zelf kunnen doen om hun steentje bij te dragen. Hier in Sea Life namen we alvast ons verbruik van wegwerpplastic onder de loep, en nu gebruiken we alleen nog ecologisch verantwoorde alternatieven”, zegt Nicola Hamilton. Op de stripvoorstelling waren ook Willy Vandersteens kleinzoon Vito en zijn schoondochter Rita Dupont aanwezig.

(WK)

Het volledige programma van het Suske en Wiske-evenement is terug te vinden op de website van Sea Life: https://www.visitsealife.com/blankenberge/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.