Sea Life en WWF-Rangers ruimen 63 kilo afval van het Blankenbergse strand

vlnr Katja Buytaers, Nika Vanden Bossche, Ilan Vandevijver, Lotte Gaeremynck, Eben Silkens, Ayco Silkens en Machteld Bats. © WK
Redactie KW

Sea Life Blankenberge en milieuorganisatie WWF sloegen vandaag de handen in elkaar voor de ‘World Cleanup Day’. Een honderdtal vrijwilligers, waaronder ook een veertigtal kinderen van de WWF-Rangerclub uit verschillende delen van het land, gingen gewapend met een zak en knijper het strandafval te lijf.

“Onze kinderen zitten samen op school en werken daar momenteel rond het thema milieu en afvalbewustwording. Ze zijn ook aangesloten bij de WWF-Rangerclub, ze geven dus graag het goede voorbeeld”, vertelt Katja Buytaers. Aan onze kustlijn spoelt jaarlijks ongeveer 67.000 kilogram afval aan. Dat is gemiddeld 100 kilogram per kilometer strand.

“Vooral in de duinen lag er veel zwerfvuil: flessen en blikjes, dopjes, sigarettenpeuken, pampers, hondenpoepzakjes…”, zegt Machteld Bats. De ‘World Cleanup Day’ werd in het leven geroepen om het wereldwijde afvalprobleem onder de aandacht te brengen. Miljoenen mensen uit meer dan 180 landen droegen een steentje bij aan de opruimactie.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.