Reclame tussen ruitenwissers verboden in Waregem, Avelgem en Zwevegem

© (Foto PS)
Redactie KW

Vanaf vandaag, vrijdag, is het verboden om op het grondgebied van Waregem, Avelgem en Zwevegem reclame tussen ruitenwissers van auto’s te steken. De kleine blaadjes tussen de ruitenwissers zorgen namelijk voor heel wat zwerfvuil en kunnen een truc zijn van dieven om waardevolle spullen uit auto’s te stelen. “We zijn heel tevreden dat er nu eindelijk een duidelijk verbod wordt gesteld tegen deze problematiek”, vertelt Michiel Vandewalle (N-VA/Open VLD) uit Waregem.

Vorig jaar in oktober stelde Michiel Vandewalle het verbod op massareclame tussen ruitenwissers van auto’s voor op de gemeenteraad. Toen vond de Week van de Handhaving plaats waarin verschillende partijen in de stad een taak in het verminderen van zwerfvuil op zich nemen.

World Clean Up Day

“De politie stelde voor om meer toe te zien op zwerfvuil, het gerecht zou sneller gaan vervolgen, er zouden meer sensibiliseringsacties komen en vanuit het stadsbestuur wilden we ook nog meer doen om het zwerfvuil te bestrijden”, zegt Vandewalle.

Na een grote opruimactie in Waregem ten voordele van de World Clean Up Day merkte Michiel Vandewalle dat reclame een groot deel van het Waregemse zwerfvuil uitmaakte.

Visitekaartjes en foldertjes

“Op de parking aan Waregem Expo en het jeugdcentrum zagen we heel veel visitekaartjes en foldertjes op de grond liggen. Veel mensen vinden het tussen hun ruitenwissers en gooien ze gewoon op de grond.”

Daarnaast worden de kaartjes ook gebruikt door autodieven. Wanneer ze kaartjes tussen ruitenwissers steken kunnen ze ongezien inschatten welke waardevolle spullen er in een auto liggen.

Politiezone Mira

Vanaf nu geldt er dan ook een streng verbod op het plaatsen van reclamekaartjes en -folders tussen ruitenwissers. Het verbod geldt binnen de politiezone Mira en is dus van toepassing in de gemeenten Waregem, Avelgem en Zwevegem.

“We zijn tevreden dat het verbod er nog komt voor Waregem Koerse. Dit is een goeie stap in de weg naar een nettere stad”, voegt Vandewalle nog toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier