Provincie investeert 650.000 euro in tentoonstelling rond de Noordzee in De Panne

De provincie West-Vlaanderen investeert 650.000 euro in een nieuwe tentoonstelling in bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne. De permanente tentoonstelling Sea Change opent op zaterdag 31 augustus de deuren en belicht verschillende aspecten van de Noordzee.

Er is twee jaar gewerkt aan de wetenschappelijke invulling van de expositie die toespitst op verschillende aspecten van de Noordzee. Aan de hand van een doorlopende film, een minidatabank van het onderwaterleven en een nieuw mosselaquarium toont Sea Change de biodiversiteit in de Noordzee. De tentoonstelling staat ook stil bij vervuiling en toont dat aan de hand van het skelet van een aangespoelde dwergvinvis die stierf door vervuiling op zee. Ook is er een panoramatoren die uitzicht biedt op de omgeving en waar de bezoekers informatie krijgen over trekvogels op de Noordzee.

Verschillende partners werkten mee aan de inhoud zoals het Vlaams Instituut voor de Zee, het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust en de Universiteit Gent.

Duinpanne mikt ook op scholengroepen. Een 2.000-tal schoolkinderen heeft nu al een bezoek aan de expo vastgelegd in 2019. Duinpanne mikt op minstens 20.000 schoolkinderen in 2020, het cijfer dat bij de vorige tentoonstelling ook werd bereikt. De expositie blijft gratis tot en met vrijdag 20 december daarna wordt Sea Change betalend.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.