Proper Strand Lopers en Deliveroo tellen af naar World CleanUp Day

Wie afval verzamelt, krijgt vouchers van Deliveroo. © GLO
Gillian Lowyck

Op zaterdag 19 september is het World CleanUp Day, een wereldwijd sociaal actieprogramma in de bestrijding van zwerfafval. Deliveroo draagt dit jaar een extra steentje bij door in samenwerking met Proper Strand Lopers een wekelijkse Beach CleanUp in Oostende te organiseren.

Tijdens de zomermaanden ruimen vrijwilligers van de Proper Strand Lopers – ook wel bekend als #destrandhelden – elke avond een stuk duin of strand op, onder het toeziend oog van Kevin Pierloot. “We zijn ervan overtuigd dat we de toekomst zelf in handen hebben. En iedereen kan daar letterlijk met eigen handen zijn steentje aan bijdragen. Zwerfafval op strand en de plastic soep in de zee aanpakken is een enorme uitdaging en dat doen bij een prachtige zonsondergang is dubbel winst en uiterst nuttig”, vertellen de initiatiefnemers.

Nu iedereen zo geniet van onze stranden, is het belangrijk dat we ze schoon houden

Bezorgservice Deliveroo, die sinds het begin van de zomer in Oostende actief is, werkt voortaan ook mee aan het initiatief. Samen met de Proper Strand Lopers telt de bezorgservice af naar World CleanUp Day in september.

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder bij Deliveroo, reageert: “Dit is waarschijnlijk een van de vreemdste zomers die velen van ons hebben meegemaakt. Nog nooit waren we zo blij om te kunnen genieten van onze mooie Belgische stranden. Terwijl iedereen via Deliveroo lekkere gerechten nu ook op het strand kan laten leveren, is het voor ons ook belangrijk dat we er voor zorgen om ze schoon te houden.”

Vouchers als beloning

De Deliveroo Beach CleanUp vindt elke zaterdag plaats aan de strandcabine van de Proper Strand Lopers, rechts van de Westelijke Strekdam om 19.30 uur, nog tot en met 19 september. Vrijwilligers van #destrandhelden voorzien de deelnemers van het nodige materiaal voor een uurtje afval verzamelen op het strand. Bij elke volle emmer met afval krijg je als beloning een Deliveroo voucher ter waarde van 10 euro. (GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.