Partij Dynamisch ruimt zwerfvuil

De partij Dynamisch trok zaterdag op pad om zwerfvuil te ruimen.© foto Dynamisch
De partij Dynamisch trok zaterdag op pad om zwerfvuil te ruimen.© foto Dynamisch
Redactie KW

Dynamisch, de partij van burgemeester Lode Morlion, trok zaterdag op pad om zwerfvuil te ruimen. De actie kaderde binnen de ‘Maand van de netheid’ van IVVO.

Een gezamenlijke zwerfvuilactie zit er dit jaar door corona niet in. Maar de verenigingen van Lo-Reninge krijgen wel de kans om tijdens de maand maart op een zelfgekozen tijdstip een bepaald traject uit te kammen op zoek naar zwerfvuil. Op 1 maart startte namelijk de maand van de netheid. Tweehonderd verenigingen uit de IVVO-regio engageerden zich om een traject van 8 kilometer weg of fietspad aan te pakken .

Het Havenhuis

Ook Dynamisch, de partij van burgemeester Lode Morlion, trok op zwerfvuiljacht. Ze kamden de bermen uit van de Hoflandstraat, de Woestenstraat, de Oostvleterenstraat, de Nieuwstraat, de Bulskampstraat en de Sint-Corynstraat in Reninge.

Elke vereniging die deelneemt aan de zwerfvuilactie, krijgt voor hun inspanning 200 euro van IVVO. Dynamisch schenkt dat bedrag telkens aan een goed doel. Dit jaar gaat de 200 euro naar Het Havenhuis in Reninge, een erkende voorziening voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Burgers kunnen ook individueel zwerfvuil ruimen en het opgeruimde traject via de gratis app WePlog in kaart brengen. Zo kan iedereen zien in welke straten (die in het groen staan aangeduid) recent zwerfvuil werd opgeruimd. (foto KVCL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.