Oudenburg schenkt Silke en Hermine vangkooi voor zwerfkatjes

Silke Devriendt (links) en Hermine Dhondt (rechts) van Zwerfkatjes Oudenburg zijn blij met de samenwerking met de stad. Ze hebben nu ook hun eigen mondmaskers, te koop aan 8 euro, en verkopen ook nog andere gadgets. (foto LIN)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Silke Devriendt en Hermine Dhondt zetten zich in voor de vele katjes die al een tijd in Oudenburg rondzwerven. Om hen te helpen bij het vangen van deze poezen heeft de stad hen een kleine kooi geschonken, om kittens te vangen. Zelf hebben de dames van Zwerfkatjes Oudenburg al een grotere gekocht voor de volwassen katten.

“Als stad willen we Silke en Hermine ondersteunen bij het belangrijke werk dat zij verrichten. In het voorjaar werden al 30 zwerfkatten gevangen, die op kosten van de stad gecastreerd of gesteriliseerd worden“, legt schepen van Dierenwelzijn Gino Dumon uit.

“Tot nu toe hebben we al tussen de 70 en 90 kittens kunnen vangen die na verzorging naar de opvang in Koekelare of Middelkerke gaan. Wilde katten brengen we na castratie of sterilisatie terug naar de plaats waar ze gevangen werden”, leggen Silke en Hermine van Zwerfkatjes Oudenburg uit.

Aantal stijgt

Het aantal zwerfkatten is de voorbije maanden in Oudenburg erg gestegen. “De problemen situeren zich vooral in de groene zones van Ettelgem en Roksem“, zegt Hermine Dhondt. “We trachten daar geregeld een vangactie te doen. De buurt wordt wel altijd verwittigd, zodat mensen hun eigen kat die dag kunnen binnenhouden”, vult Silke Devriendt aan.

De lente staat inderdaad bekend als het kattenseizoen. Veel niet-gesteriliseerde poezen raken dan zwanger en zetten veel kittens op de wereld. Daarom is het belangrijk dat de katten gevangen worden om ze te steriliseren”, zegt burgemeester Anthony Dumarey.

“We zijn blij met de hulp van Renaat Beyne en de samenwerking met de stad”, zegt Silke Devriendt nog. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.