Oostends koor Aimée Thonon houdt opruimactie op het strand

Het bestuur en enkele leden van het dameskoor Aimée Thonon bundelden zaterdag hun krachten tijdens een opruimactie op het strand van Mariakerke. “Als iedereen nu eens zijn of haar steentje zou bijdragen, dan staan we al een stap verder in ons gevecht tegen de opwarming van de aarde”, klinkt het.

© Jeffrey Roos

Het gevecht tegen de klimaatopwarming is net als corona een gevecht van iedereen. Dat bewijst het dameskoor Aimée Thonon. Geen optredens, maar ook geen fysieke repetities momenteel. De opruimactie is toch een manier om elkaar, vanop afstand weliswaar, terug te zien.

Op zoek naar zwerfvuil

“We zouden in de Grote Post optreden voor SARO en er stond ook een kerstconcert in de Sint-Janskerk op het programma”, vertelt voorzitter Marianne Aspeslagh. “Deze activiteiten gaan allemaal niet door omwille van het coronavirus.” De opruimactie op het strand moet de zorgen rond corona even doen vergeten.

“We lazen recent dat er heel wat mondmaskers weggegooid worden op straat of op de dijk”, aldus de voorzitter. “Die komen dan in de zee terecht. Daarom houden we deze opruimactie. We gaan uiteraard niet alleen op zoek naar mondmaskers, maar ook naar ander zwerfvuil. Al viel dat op het strand van Mariakerke wel mee.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.