Ontwortelde boom valt net naast de kerk in Gullegem

De storm die de voorbije nacht en zondagmorgen over onze regio trok, bracht her en der de nodige hinder met zich mee. De Sint-Amanduskerk in Gullegem deelde eveneens in de klappen.

De boom viel net naast de kerk. © CL

Fikse rukwinden en regen waar geen einde aan leek te komen. Zuid-West-Vlaanderen kreeg het tijdens de nacht van zaterdag op zondag hevig te verduren. Hoewel we, volgens bronnen bij de brandweer, van heel wat schade bespaard zijn gebleven, mocht de knoert van een boom naast de kerk op het Dorpsplein eraan geloven.

Een genadeloze windstoot slaagde erin de mastodont te ontwortelen, waardoor hij op het ingangspaviljoentje van de kerk dreigde te vallen. Enkel een kleinere boom, die tussen de joekel en de kerk stond, slaagde erin de valpartij en bijhorende schade te vermijden.

De brandweer werd ter plaatse geroepen teneinde de situatie te beveiligen. Door middel van enkele stevige touwen werd de ontwortelde boom ter plaatse gehouden, in afwachting van een definitieve oplossing. De gemeentelijke diensten zullen zich hier maandag over ontfermen.

De zone rond de kerk werd, door middel van dranghekkens, afgezet. Toegang tot de kerk via dit paviljoentje is dan ook tijdelijk onmogelijk.

(CL/AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.