Nog even geduld om te schaatsen op de vijver van De Vossenberg in Hooglede

Redactie KW

Het is van 2012 geleden dat de inwoners van Hooglede nog eens konden schaatsen op de vijver van domein De Vossenberg. Als het van burgemeester Rita Demaré afhangt en de weersomstandigheden laten het toe, wordt dit binnenkort weer mogelijk.

De stevige vriestemperaturen van de laatste dagen en het aanhoudende koudefront doen jong en oud dromen van een leuke schaatspartij. In Hooglede wordt dan uitgekeken naar de vijver op domein De Vossenberg. “Ik ben zeker voorstander, maar er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden” aldus burgemeester Rita Demaré (CD&V).

“Zo moet er natuurlijk toestemming zijn van De Vossenberg zelf. Verder moet het ijs voldoende dik zijn en moet alles coronaproof kunnen verlopen. De vorige keer in 2012 heeft de brandweer de dikte van het ijs opgemeten, dat was toen 12 centimeter. We zullen dus eerst moeten afwachten, maar als het veilig kan mag het van mij zeker.”

Jeugdverenigingen

In eerste instantie kan het schaatsplezier een welgekomen afwisseling zijn voor de vele jeugdverenigingen. “Als er met bubbels wordt gewerkt, kunnen verenigingen per tien naar buiten komen. We zouden dan wellicht werken met een systeem van tijdsloten. Alles zal sowieso moeten gebeuren volgens de geldende coronamaatregelen.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.