Nieuwe wandellus in het Bergmolenbos in Roeselare

Michèle Hostekint, Giovanni Vandewaetere en Mathieu Fore. © Stefaan Beel
Peter Soete

Naar aanleiding van de Week van het Bos wordt zondag de nieuwe wandel- en fietslus van het Bergmolenbos ingewandeld. Er zijn ook heel wat activiteiten gepland tussen 14 en 17.30 uur.

Er komt meer natuurbeleving in het Bergmolenbos aan de Roeselaarse Kleiputten. “Het drie kilometer lange wandel- en fietspad is af en zondag 13 oktober wandelen of fietsen we dat officieel in”, vertelt Michèle Hostekint, schepen van natuur en bos.

“Het Bergmolenbos is nog in volle ontwikkeling en de stad Roeselare en Natuur en Bos willen dit relatief jonge stadsbos verder uitbouwen tot een ecologisch, recreatief en gevarieerd gebied. Het Bergmolenbos beslaat nu 27 hectare en het is de bedoeling dat de bosoppervlakte uiteindelijk 135 hectare bedraagt.”

Nu is er een nieuwe wandel- en fietslus van bijna drie kilometers aangelegd. Het hele kostenplaatje van 360.000 euro wordt gedragen door het Agentschap Natuur en Bos en de stad Roeselare die 40.000 euro van de som financiert.

Rond de wandellus werd de bestaande poel waar kikkers en salamanders leven en die een drinkplaats is voor diverse dieren, vergroot en er werden nog twee nieuwe poelen uitgegraven. De uitgegraven grond werd gebruikt om de bermen en paden van de nieuwe lus op te hogen en om zo de wandelwegen toegankelijker te maken. De paden die vier meter breed zijn, houden de voeten droog en zijn geschikt voor rolstoelen.

Activiteiten

Zondagnamiddag is de officiële opening om 14 uur maar er zijn ook heel wat activiteiten voor de bezoekers. Zo is er een imker met een bijenstand in de boomgaard, kunnen kinderen een ritje maken op een vliegend tapijt getrokken door een paard en kan er vuur gemaakt worden. Ook kan men met een archeoloog graven en verrassende zaken ontdekken in de bodem, een mysterieuze vertelsessie meemaken van de Wonderling of een natuur-tatoeage laten zetten door heks Mavelle. De mensen van Natuurpunt zullen ook een natuurwandeling gidsen en twee huifkarren zullen de bezoekers gratis rondrijden langs een vast parcours. (PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten