Nieuw containerpark op steenbakkerij

De steenbakkerij wordt een diftarpark.© JT
De steenbakkerij wordt een diftarpark.© JT
Redactie KW

Als een van de laatste gemeenten uit de omgeving krijgt ook Hooglede een diftarpark. In de loop van 2022 komt er een nieuw containerpark op de oude steenovensite recht tegenover feestzalencomplex De Vossenberg. Het nieuwe containerpark zal dus ook een weegbrug bevatten.

Het is al een aantal jaren de bedoeling dat het containerpark uit de Hogestraat zal verhuizen naar een nieuwe locatie wat verderop. “Momenteel maken we de plannen op voor het nieuwe recyclagepark. Die worden dan voorgelegd in de milieuraad en de verkeerscommissie”, aldus schepen van Milieu Julie Misplon (Allen 8830).

Opslagloods en geboortebomen

“Voor het containerpark zelf is er een bedrag van 1.240.000 euro voorzien. Verder wordt er ook 300.000 euro uitgetrokken voor een veiligere fietsoversteek. In totaal ontvangen we ook 250.000 euro subsidies voor de uitbouw van het containerpark. Ook het containerpark in Gits blijft open. Daar komt geen weegbrug en diftarsysteem, je zal er enkel met gratis fracties terecht kunnen. Hier voorzien we 30.000 euro voor aanpassingswerken om een slagboom met paspoortcontrole te installeren.”

De nieuwe site in Hooglede zal ook nog een aantal andere elementen bevatten. “ We zorgen op de site voor parkingmogelijkheden voor vrachtwagens, daar wordt die nu overigens ook al voor gebruikt . Ook komt er een opslagloods voor de verenigingen, en een groene buffer. De geboorteboomacties zullen de komende jaren in de groenzone naast het containerpark gebeuren. De technische dienst van de gemeente blijft wel op de huidige locatie zitten.” Het nieuwe containerpark zou in de loop van 2022 geopend worden. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.