Niet minder dan 44 West-Vlaamse gemeentes strijden om een gratis nieuw speelplein

Redactie KW

Dit voorjaar lanceert Bebat voor de tweede keer haar grote speelpleinwedstrijd en daagt ze de gemeentes van de provincies West-Vlaanderen en Henegouwen uit.

Van 1 tot 31 mei binden niet minder dan 69 procent van de West-Vlaamse gemeentes (44 in totaal) met elkaar de strijd aan. De inzet? Een origineel en milieuvriendelijk speelplein. Die gemeente die het hoogste aantal gebruikte batterijen, zaklampen en accupacks inzamelt en naar een inzamelpunt van Bebat brengt, wint een uniek speelplein. Het totale aantal kilogram gebruikte batterijen, zaklampen en accupacks zal worden berekend in functie van het aantal inwoners van de gemeente. Op die manier maakt elke gemeente evenveel kans om te winnen, ongeacht de grootte van de gemeente.

De West-Vlaamse gemeentes die de uitdaging aangaan, zijn Anzegem, Ardooie, Beernem, Blankenberge, Damme, De Haan, De Panne, Harelbeke, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Ichtegem, Ieper, Izegem, Jabbeke, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lichtervelde, Lo-Reninge, Menen, Mesen, Middelkerke, Moorslede, Nieuwpoort, Oostkamp, Oudenburg, Poperinge, Roeselare, Tielt, Torhout, Vleteren, Waregem, Wervik, Wielsbeke, Wingene, Zedelgem, Zonnebeke, Zuienkerke en Zwevegem. Grotere steden zoals Oostende en Brugge zijn opvallende afwezigen in dit lijstje.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.