‘Nettie’ houdt Knokke-Heist proper

Knokke-Heist zet ook deze zomer onverminderd zijn inspanningen verder om Knokke-Heist proper en net te houden. Daarvoor gooit het ,Nettie’ in de strijd. Een sympathiek beeld van een meisje met grote argusogen!

Schepenen Jan Morbee en Paul Geerinckx samen met directeur Horizon Net en een aantal medewerkers.

Horizon Net pakt uit met een sensibiliseringscampagne inzake afvalbeleid voor de zomermaanden, naar inwoners, toeristen en tweede verblijvers toe. Speciaal hiervoor werd een ludiek figuurtje in het leven geroepen, dat luistert naar de naam ‘Nettie.’ De twee blauwe ogen werden al jarenlang gebruikt in combinatie met de slogan ‘Knokke-Heist heeft oog voor afval’. Voor het eerst krijgen deze ogen nu ook een lichaam. ‘Nettie’ moet straks de stad proper houden door de voorbijgangers met grote argusogen aan te manen hun verantwoordelijkheid op te nemen inzake sorteren en recycleren. Nettie zal ook het promoteam vergezellen op de Zeedijk.

Ondertussen laat de gemeente Knokke-Heist weten dat het deze zomer streng zal toezien op de problematiek van de afvalkorven langs de straat en sanctionerend zal optreden. Dat geldt ook voor de netheid van het strand, de zee en ook hondenpoep wordt niet getolereerd.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.