Natuurgids Pierre Tavernier eist bescherming Bourgognepolder

Pierre Tavernier aan de rand van de Bourgognepolder. In de achtergrond zijn de serres duidelijk te zien. (Foto AN)
Redactie KW

Natuurgids en Europees fietser Pierre Tavernier stuurt een bezwaarschrift naar de bestendige deputatie van West-Vlaanderen tegen de landschapsvernietiging in de Bourgognepolder.

“Op de grens Westkerke-Eernegem-Gistel bevindt zich de Bourgognepolder en Bourgognevallei. Dit landschap wordt door het fietsknooppuntennetwerk van onze provincie bewust doorkruist vanwege zijn landschappelijke meerwaarde”, begint de onvermoeibare milieustrijder zijn verhaal. Pierre Tavernier stelt vast dat er ver gevorderde plannen bestaan om bestaande serres in de Meersenstraat in Eernegem, momenteel al zo’n 400 meter lang, nog flink uit te breiden. Het uitzicht vanaf het mooie fietspad, richting Eernegem, dat nu al geschonden is, zou grondig verstoord worden mocht die uitbreiding er komen.

“Serres in de Bourgognepolder zijn onaanvaardbaar. Je moet echt geen groene jongen zijn om te zien dat men hier over de schreef gaat. In alle plannen wordt dit landschap omschreven als relatief ongeschonden en met een grote landschappelijke waarde”, stelt Pierre Tavernier. Hij weet ook dat bevoegde ambtenaren van gemeenten, provincie en gewest ervan overtuigd zijn dat grootschalige glastuinbouw niet past in die omgeving. Verder is Pierre Tavernier er zeker van dat, mocht de uitbreiding vergund worden, er binnen de kortste keren uitbreiding van andere serrecomplexen zal worden aangevraagd.

(AN – foto AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.