Zwin Natuur Park uitverkocht, iedereen wil de ooievaars zien

Redactie KW

Het ooievaarsweekend in het Zwin is tot nu toe prima verlopen. Alle tickets voor de zaterdag sessie gingen de deur uit. Wie er zondag nog wil bij zijn, moet zich haasten. Men kan online reserveren.

“Er staan het hele weekend verschillende gidsen in het park die uitleg geven over deze bijzondere vogelsoort. Veel bezoekers namen zaterdag een kijkje in de ooievaarsnesten vanop de ooievaarstoren in ons park. Daar zie je van heel dichtbij de ooievaars broeden zonder ze te storen”, vertelt Zwin-directeur Ina De Wasch.

Live geboorte

“Sinds vrijdag kan iedereen trouwens de Zwinooievaars vanuit de huiskamer volgen via onze livestream (YouTube- kanaal van het Zwin Natuur Park). De link is te vinden op onze website en facebookpagina. Eind april verwachten we de eerste jongen en iedereen kan van thuis uit live de geboorte meemaken!”

Tijdens het ooievaarsweekend is de panoramatoren uitzonderlijk gratis toegankelijk. Iedereen die dit wenst, kan via het terras van Zwinbistro The Shelter de panoramatoren beklimmen en genieten van het 360 graden uitzicht op de omgeving. Op zaterdag kwamen ongeveer 300 mensen de toren bezoeken waarvan 70 procent al ooit een bezoek bracht aan ons park.”

(DM)

De hele paasvakantie is er een speciaal aanbod uitgewerkt voor groot en klein, waaronder een paaszoektocht. De ooievaars blijven nog tot begin augustus in het Zwin. Wie voor de zondag nog een ticket wil boeken, kan dat op: www.zwin.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.