Zulte plant herdenkingsbos voor overledenen sinds corona

Schepen Sofie Delaere (links) en burgemeester Lagrange (rechts) (foto JF)
Schepen Sofie Delaere (links) en burgemeester Lagrange (rechts) (foto JF)
Redactie KW

De gemeente Zulte plant een herdenkingsbos aan ter herinnering aan alle overledenen sinds het begin van de coronacrisis.

Wie in het afgelopen jaar afscheid nam van een dierbare, moest dit immers noodgedwongen in zeer beperkte kring doen, met mondmasker, zonder innige knuffels van familieleden en vaak zonder koffietafel. Daarom wil het gemeentebestuur nabestaanden een alternatief herdenkingsritueel bieden door de aanleg van een herdenkingsbos.

“Het herdenkingsbos vormt een uitgestoken hand naar de rouwende gezinnen en families binnen onze gemeente”, zegt schepen van openbaar groen Sophie Delaere. “Het geeft plaats aan het rouwproces en houdt de herinnering aan onze overleden inwoners levend.”

Eind dit jaar zal de gemeente samen met nabestaanden het herdenkingsbos aanplanten. Het bos zal deel uitmaken van een grotere uitbreiding van het bestaande ondernemersbos. Burgemeester Simon Lagrange licht toe: “Met dit nieuwe bos willen we letterlijk en figuurlijk extra zuurstof geven voor het vele verdriet dat geleden werd en nog steeds wordt. Het idee achter dit initiatief komt deels uit het boek ‘Gemaskerd afscheid’ dat recent geschreven werd door Claude Croes, collega-burgemeester van Deerlijk en rouwconsulent.”

Herdenkingsplaatje

Nabestaanden van alle overledenen sinds 1 maart 2020 worden door de dienst burgerzaken gecontacteerd met een uitnodiging voor het aanbrengen van een herdenkingsplaatje bij de ingang van het nieuwe bos. Schepen Sophie Delaere: “Vorige week schreven we de eerste families aan en ondertussen ontvingen we al heel wat positieve reacties.”

(JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.