Zeebruggenaars mogen meedenken over Domein Knapen in Zeebrugge

Stad Brugge heeft grote plannen met domein Knapen.© SR
Stad Brugge heeft grote plannen met domein Knapen.© SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Het domein Knapen in Zeebrugge (vroegere legerkazerne) zal nog deze zomer toegankelijk zijn. Intussen staan er al picknickbanken en is de stad volop bezig met groenonderhoud van het domein. Het is de bedoeling dat deze zomer al 3,3 hectare open kan voor het publiek.

De site is in totaal 8 hectare groot. De stad moet de site nog kopen voor iets meer dan 2 miljoen euro aan Defensie, die het gesaneerd heeft. De Stad Brugge kreeg destijds acht miljoen euro als dading van Elia. Omwonenden en de stad hadden zich immers verzet tegen de komst van een groot omvormingsstation van windenergie voor het binnenland. Met de andere 6 miljoen wil de stad de site volledig aanpakken.

Open Parkdagen

Op 28 en 29 mei komen er open parkdagen waarbij de verenigingen maar ook de inwoners van Zeebrugge verwacht worden om hun mening te geven hoe de site kan ingevuld worden. Schepen Mercedes Van Volcem wijst er op dat er veel mogelijk is met deze site: evenementenzone, skateterrein, petanqueterrein, mountainbike- en joggingparcours, pluktuin of buurttuintjes, hondenweide, speelzone, minipitch tot vlonderpaden aan de vijver.

“Meerwaarde voor Zeebrugge”

Nu werden er al picknickbanken geplaatst en werd de omheining van het openbare gedeelte weggehaald. De andere zone is nog afgesloten, maar zal wel op 28 en 29 mei toegankelijk zijn. Ze hopen dat zowel jongeren als ouderen meehelpen nadenken over de invulling. Burgemeester Dirk De fauw vindt dat het een meerwaarde is voor Zeebrugge.

Nieuwe afsluiting

Om te voorkomen dat transmigranten via het park op de sporen zouden geraken, werd een nieuwe afsluiting aangebracht. Via de sporen kunnen ze immers de haven binnen geraken. De nieuwe afsluiting kost 300.000 euro en werd betaald door de Britse overheid. Ze willen immers voorkomen dat transmigranten via Zeebrugge hun land binnen komen. Er zijn aan de afsluiting camera’s voorzien met bewegings- en warmtedetectie. Bij het naderen van de afsluiting gaat meteen een alarm af. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten