Wie schoot de kat van de 10-jarige Febe dood?

De ouders van de 10-jarige Febe uit Meulebeke zijn op zoek naar de persoon die de kat van hun dochtertje doodschoot. Het meisje kreeg Marsil drie jaar geleden na een zware operatie en was erg gehecht aan het huisdier. “Ze is er kapot van. We willen de dader vinden, zodat we weten waarom hij dat heeft gedaan”, zegt vader Tom Verstraete.

© (Foto GF)
© (Foto GF)

De ouders van Febe Verstraete (10) uit de Onze-Lieve-Vrouwstraat troffen Marsil maandag aan in zijn hokje bij de achterdeur. “Hij deed zeer raar”, zegt haar vader Tom. “We dachten eerst dat hij vergiftigd was.”

Bij de dierenarts bleek er iets anders aan de hand te zijn. Op de foto’s die werden genomen, was te zien dat Marsil was neergeschoten. “Zijn darmen waren geperforeerd en de inhoud was in zijn buik gelopen. Zijn overlevingskansen waren zeer klein en hij heeft het helaas niet gehaald.”

De dierenarts stelde vast dat de verwondingen niet vers waren, er waren al ontstekingen te zien. Vermoedelijk gebeurde het incident al op zondag, de dag voordien. “Een buurvrouw liet ons toen iets voor 14 uur weten dat we eens naar onze kat moesten kijken, want ze had bloedsporen gezien, vertelde ze. Maar op het braakliggend terrein achter onze tuin konden we Marsil nergens aantreffen. We dachten dat het om een wonde ging die hij al had van te vechten met een andere kat”, aldus Tom.

Voor het gezin is het verlies van Marsil een zware klap. Dochtertje Febe was erg gehecht aan haar huisdier. “Een goede drie jaar geleden, toen ze nog in het tweede leerjaar zat, heeft ze Marsil gekregen”, zegt haar vader. “Ze moest toen een hele zware operatie van acht uur aan haar oor ondergaan en lange tijd thuis revalideren. Marsil heeft haar toen echt door die zware periode geholpen. Ze kon niet naar school, ze zag niemand en hij was de enige die ze had. Ze waren sindsdien twee handen op een buik.”

Het gezin hoopt dat de dader berouw krijgt, want Febe wil graag verontschuldigingen en weten waarom Marsil dood moest. “Hij was een gecastreerde huiskat en ging enkel naar buiten om de pootjes eens te strekken”, zegt Tom. “Het was duidelijk dat hij van iemand was, want hij droeg een rood harnasje. Kwaad deed hij ook niet, want bijvoorbeeld de cavia’s in onze tuin liet hij ongemoeid. Waarom moest hij dan dood?, vraagt onze dochter zich af.”

Om mensen die meer weten te overtuigen, reikt Tom een beloning uit voor de ultieme tip naar de dader. Op die manier hoopt het gezin antwoorden en verontschuldigingen te krijgen. “Ik heb er 250 euro voor over”, besluit Tom. Wie informatie heeft, kan hem bereiken via tomverstraete@hotmail.com .

(GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.