West-Vlaamse ondernemer start grootste voedselbos crowdfunding ter wereld

© gf
© gf
Redactie KW

75 hectare vol planten met bomen. Dit is de ambitie van The Biggest Tree Plant. Over heel België liggen er een honderdtal terreinen die meedoen aan de grootste voedselbos-crowdfunding ter wereld. Zoek je nog een origineel cadeau voor kerst of nieuw? Geef dan een boombon! De Brugse landschapsarchitect Louis De Jaeger is de bezieler van deze campagne.

“Het is een unicum in België dat wij 75 hectare grond beschikbaar hebben. Indien we vandaag 2 miljoen euro krijgen, hebben we die in één klap volgeplant”, zegt Louis De Jaeger, die ook al de Postcorona Movement oprichtte. The Biggest Tree Plant zamelt geld in voor een honderdtal mensen die een stukje grond hebben dat ze willen omvormen tot voedselbos. Een groot deel van het aantal terreinen ligt in West-Vlaanderen.

De populariteit van voedselbossen is de laatste jaren enorm gestegen: niets zo heerlijk als een bos waarin alle bomen lekkernijen produceren. “In Nederland zijn voedselbossen meer ingeburgerd dan in België, maar deze actie zorgt voor een inhaalbeweging vanjewelste, een crowdfunding voor 75 hectare extra voedselbos is namelijk een wereldrecord” zegt Bart Wolput, directeur van GiveADay en mede-oprichter van deze campagne.

Via de campagnewebsite kun je een origineel en duurzaam cadeau kopen: een ‘kerst’-boom, een nieuwjaarsboom, een troostboom of als je een oogje hebt op iemand: een ‘secret-crush’-boom. Alle opbrengsten gaan integraal naar de aanplant van bomen op een honderdtal terreinen verspreid over heel België.

Info: www.grootsteboomplantactie.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.