‘Week van de Handhaving’, voor een proper Meulebeke

Vlnr. Danny Bossuyt, Tim Bogemans (groendienst), Lynn Busschaert (milieudienst), Katrien Seys, Dirk Verwilst en Rik Priem. © (Foto LB)
Redactie KW

Van 4 tot 10 oktober 2021 is er de Week van de Handhaving. Meulebeke haakt hier op in en vraagt extra aandacht om sluikstort en zwerfvuil te bannen.

“We richten ons bij overtreding niet enkel op boetes maar ook op het gepast aanspreken van overtreders”, klinkt het bij schepen Danny Bossuyt. “De sociale controle zal eveneens aangezwengeld worden. Sluikstort en zwerfvuil kosten onze lokale overheid een aardige duit, geld dat we liever op een nuttiger manier besteden.”

“We koesteren dan ook de positieve acties van onze burgers, ik denk hier aan onze Mooimakers die in Meulebeke actief zijn. In dit perspectief organiseren we van 1 tot 21 oktober ‘Actie proper en net Meulebeke. Het wordt een grootscheepse gezins- en coronavriendelijke opruimactie over de hele gemeente. Gezellig allen, met vrienden of familie kan je ook jouw hart tonen voor ons lokaal milieu. We hebben dertig locaties die gedurende een maand wachten op jouw inzet. Het nodige opruimmateriaal wordt door ons voorzien.”

Meulebeekse Milieudienst, Markt 1, Meulebeke, 051/ 54 13 20, milieu@meulebeke.bewww.meulebeke.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier