Waterpeil in Handzamevallei stijgt snel, gemeentearbeiders houden toestand in het oog

Redactie KW

Medewerkers van de gemeente Kortemark houden de situatie aan de Handzamevallei in het oog door de vele regenval en de wateroverlast. De Krekebeek trad door het vele water buiten haar oevers en deed de Handzamevallei overstromen.

Gemeentepersoneel van Kortemark ging donderdagmiddag nog de situatie aan de Handzamevallei gaan inspecteren. Bij wateroverlast fungeert de Handzamevallei steevast als natuurlijk overstromingsgebied maar er liggen ook een aantal huizen in het gebied en er passeren enkele straten. Zo werd de Aarsdamstraat die dwars door de vallei loopt eerder afgesloten. De Krekebeek trad immers buiten haar oevers en ter hoogte van de brug halfweg staat het water er 30 centimeter hoog. Het huis dat vlakbij ligt is nog niet in gevaar.

De slagbomen werden in de Aarsdamstraat naar beneden gelaten en gemeentearbeiders brachten extra lichtsignalisatie aan voor deze nacht. De verwachting is dat het waterpeil nog sterk kan stijgen, zeker omdat er nog meer neerslag voorspeld is. Ook de Barisdamstraat werd gecontroleerd maar daar kan het verkeer nog door. Tot slot werd ook nazicht gedaan in de Krekebeekstraat. Die straat is van belang voor het vrachtvervoer naar groentenbedrijf Ardo. Alhoewel het water er aan de brug ook erg hoog staat kan het verkeer er nog door.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.