Vrijwilligersbos in De Gavers telt 1.750 bomen

Het extra bos krijgt de naam CM-vrijwilligersbos.© LOO
Het extra bos krijgt de naam CM-vrijwilligersbos.© LOO
Redactie KW

De Christelijke Mutualiteit (CM) en de provincie West-Vlaanderen planten 1.750 inheemse bomen en struiken aan in provinciedomein De Gavers in Harelbeke. Zaterdag werden de laatste twintig bomen geplant.

Het extra stuk bos krijgt de naam ‘CM-vrijwilligersbos’. De keuze voor de aanplant van het bos komt er niet zomaar. “Net als bomen geven vrijwilligers zuurstof aan hun omgeving. Vrijwilligerswerk is niet alleen een verrijking voor onze samenleving, maar ook voor de gezondheid en het welzijn van zij die er zich voor engageren. In Vlaanderen zijn er 700.000 vrijwilligers waarvan 90.000 bij CM”, zegt An Casteleyn, directeur Gezondheid, Welzijn en Participatie van CM West-Vlaanderen.

“Bij aanvang van de Week van de Vrijwilliger leek het ideaal om onze vrijwilligers te bedanken op een originele manier.” De provincie zorgde voor het plantgoed, de aanplant en stelde het perceel ter beschikking. De groendienst van domein De Gavers helpt. De aanplant van het CM-vrijwilligersbos zorgt voor 4.000 vierkante meter extra bos in het provinciedomein. Nog tot 4 april houden 15 groene CM-kabouters zich schuil in het provinciaal domein. Wie ze vindt kan een selfie maken en die sturen naar kabouterspeurtocht@cm.be . Er zijn mooie prijzen te winnen.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.