Volledige kavel aan groene long in Kuurne is ingezaaid met bloemen

Schepen Annelies Vandenbussche en burgemeester Francis Benoit aan de kavel die straks een bloemenweide wordt. (foto AD)
Schepen Annelies Vandenbussche en burgemeester Francis Benoit aan de kavel die straks een bloemenweide wordt. (foto AD)
Redactie KW

Er komt een heuse bloemenweide aan de Groene Long. Een perceel van 250 vierkante meter werd deze week ingezaaid met meerjarige bloemen.

In het verkavelingsproject aan de Oudstrijderslaan werd met het gemeentebestuur overeengekomen dat 1 perceel moest worden voorbehouden aan “groen” om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. De gemeente heeft nu die volledige kavel, grenzend aan de Groene Long, ingezaaid met meerjarige bloemen. Binnenkort kan iedereen daar dus genieten van geurige en kleurige bloemen.

Ook in de Groene Long zelf zal de vroegere bloemenakker opnieuw aangelegd worden, daar zullen vooral akkerbloemen gezaaid worden.

Annelies Vandenbussche is pas sedert november schepen van onder meer Groen en Milieu en is fier op de recente verwezenlijkingen. De plannen werden uiteraard reeds vroeger door het gemeentebestuur opgemaakt maar zij is heel blij dat ze deze kan realiseren.

Het gekende Vrijersstraatje (de verbindingsweg tussen de Leiestraat en de Oudstrijderslaan) werd reeds deels onthard en ook daar worden bloemen ingezaaid. “Het is van belang dat bijen en vlinders van de ene bloementuin naar de andere kunnen vliegen”, zegt Annelies Vandenbussche, “dat geeft meer op lange termijn variëteit in bloemen en planten. Hier liggen dus binnenkort drie grote bloemenvelden in elkaars buurt.”

Groene ambassadeurs gezocht

“Ook de Groene Long zelf wordt aangepakt,” vervolgt Vandenbussche, “Op dit ogenblik wordt het maaibeheer volop uitgevoerd en we willen dit mooie domein volledig aanpakken. Sinds kort is Jille Holvoet aangesteld als nieuwe groenbeheerder aan de gemeente Kuurne. Hij plant en coördineert alle werken met kennis van zaken.”

“De gemeente wil graag dat buurtbewoners ook inspraak hebben in het beheer van onze groene parken”, zegt burgemeester Francis Benoit, “daarom vraagt de milieuraad groene ambassadeurs om mee na te denken over de uitbouw en toekomst van onze groene parken.”

Heb jij een groot hart voor de natuur? Goesting om de Kuurnse natuurdomeinen mee te helpen beheren en uitbouwen? Dan is de milieuraad op zoek naar jou! Binnen de werkgroep ‘natuurdomeinen’ wordt er gekeken hoe de Groene Long, de Heulebeek, het Vlaspark en de Vlindertuin verder kunnen ontwikkelen ten dienste van de natuur én de inwoners. Je hoeft geen groenexpert te zijn, een liefde of affiniteit voor groen is voldoende. Deze groep komt twee maal per jaar samen, als het even kan in het groen.

(ADM)

Interesse? mail naar omgevingsloket@kuurne.be of jvanaverbeke@naturalsciences.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.