Verlamd straatkatje Marie-Lou krijgt dankzij giften van dierenvrienden op maat gemaakte rolstoel

© (Foto GF)
Redactie KW

Dankzij de gulle giften van heel wat dierenvrienden is Wendy Lammens (22) van Zwerfkatjes Veurne erin geslaagd om de verlamde straatkat Marie-Lou een tweede leven te schenken. “Het is prachtig om te zien”, zegt Wendy. “Je ziet dat Marie-Lou helemaal opgefleurd is en een tweede leven heeft.”

Halfweg oktober kwam de verlamde straatkat aan bij Wendy, die dierenasiel Zwerfkatjes Veurne uitbaat. Het dier werd wellicht aangereden door een auto en zwierf zieltogen rond in Koksijde, met de achterpoten achter zich aanslepend. Wandelaars belden de politie die hen naar Wendy doorverwezen. Zij ontfermde zich over de kat en doopte haar Marie-Lou. Het dier is 1,5 jaar oud en was anders in goede gezondheid. Wendy wou haar echter een tweede leven schenken door haar een rolstoel op maat te kopen. Alleen: dat kost minstens 700 euro.

Tweede leven

“Ik vond dat ik iets moest doen om te helpen maar helaas heb ik in mijn dierenasiel niet genoeg geld om dat allemaal te bekostigen”, zegt Wendy. “Maar nadat er een oproep online werd geplaatst stroomden de giften binnen. Heel wat mensen lieten hun groot dierenhart zien! Het was echt hartverwarmend want iemand die ik totaal niet ken schonk zelfs 100 euro! In totaal haalde ik 1.200 euro binnen. Totaal onverhoopt. Maar daarmee kon ik wel zo’n op maat gemaakte rolstoel voor Marie-Lou kopen. Twee dagen geleden kreeg ze de rolstoel om gedaan. Tot mijn vreugde reageerde ze heel erg enthousiast en begon ze meteen vrolijk rond te stappen met de rolstoel! Het was echt prachtig om te zien. Je kan aan alles bij haar opmerken dat ze eigenlijk een tweede leven heeft gekregen. Ik ben zo blij en dankbaar voor de gulle mensen dat zij echt iets hebben betekend in het leven van Marie-Lou.”

Kosten asiel lopen hoog op

Het overschot van de inzamelactie voor Marie-Lou zal Wendy gebruiken om de andere katten in haar asiel te helpen. “Er zijn helaas nog steeds veel katten die zorgen nodig hebben en de kosten daarvan lopen hoog op”, zegt Wendy. “Onlangs viel er een factuur in de bus van meer dan 4.000 euro, voor de verzorging en kosten van verschillende katten. Telkens moet ik beroep doen op geld van adopties van katten en gulle gevers. Daardoor is nu wel de helft van de factuur betaald maar voor het overige hoop ik dat nog dierenvrienden met een groot hart een steentje kunnen bijdragen. Al het geld gaat enkel en alleen naar de opvang van de katjes.” Wie Wendy en de katjes wil helpen kan dat via ‘Help Zwerfkatjes Veurne’ op https://whydonate.nl. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier