Verenigingen ruimen zwerfvuil in Lo-Reninge

KSA Lo ruimde de bermen van enkele straten in Noordschote. Naast veel PMD, vonden ze ook enkele autobanden en een bumper.© gf
KSA Lo ruimde de bermen van enkele straten in Noordschote. Naast veel PMD, vonden ze ook enkele autobanden en een bumper.© gf
Redactie KW

Een gezamenlijke zwerfvuilactie zat er dit jaar door corona niet in. Maar de verenigingen van Lo-Reninge krijgen wel de kans om tijdens de maand maart op een zelfgekozen tijdstip een bepaald traject uit te kammen op zoek naar zwerfvuil.

Op 1 maart startte de maand van de netheid. Tweehonderd verenigingen uit de IVVO-regio engageerden zich om een traject van acht kilometer weg of fietspad aan te pakken op zoek naar zwerfvuil. Normaal vindt de zwerfvuilactie op één en dezelfde dag plaats, maar door corona kan dat niet. Verenigingen krijgen nu de hele maand maart de kans om een bepaald traject uit te kammen. In Lo-Reninge engageerden KSA Lo, Dynamisch, Ferm, De Molenpikkers, De Wedstrijdvissers, De Caesarienen en de brandweer zich om zwerfvuil te ruimen. KSA Lo ging al op pad in Noordschote. “We vonden heel wat PMD en ook enkele autobanden en een bumper”, zegt bondsleider Louis Deschuytter van KSA Lo. “Maar echt vreemde dingen hebben we niet aangetroffen.”

De kinderen van vrije basisschool Zonnebloem in Pollinkhove gingen eind februari al op zoek naar zwerfvuil in hun buurt. Twee groepjes ruimden het afval op in de straten van de dorpskern. Twee andere groepjes kamden de bermen uit langs de Lovaart, de Romanestraat en de Burgweg. “De kinderen vonden heel wat PMD en plasticafval”, zegt juf Goedroen Cailliau. “Het was een leuke activiteit die helaas nog steeds nodig is.” (KVCL)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten