TVH plant ruim 1.000 bomen in Sint-Denijs

Redactie KW

Zaterdag hebben medewerkers van heftruckbedrijf TVH (Thermote & Vanhalst) en leden van Natuurpunt ruim 1.000 boompjes geplant in het Waterhoevebos in Sint-Denijs. Daarmee wil het Waregems bedrijf de CO2-uitstoot compenseren.

Tussen de Trimaarzate en de Spinnetstraat in Sint-Denijs hebben Natuurpunt Zwevegem en het heftruckgigant TVH uit Waregem nog eens 7.000 m² van het Waterhoevebos aangeplant. Het Waterhoevebos kreeg zijn naam door de nabijgelegen historische Waterhoeve.

Gemengd loofbos

“Naast dit nieuwe bos liet Natuurpunt Zwevegem samen met een landbouwer deze winter ook al de recente en aanpalende hoogstamboomgaard uitbreiden met zestien hoogstamfruitbomen. Dit gebeurde in het kader van een landschapsbedrijfsplan van het Stadlandschap Leie en Schelde”, zegt Eddy Loosveldt van Natuurpunt.

Het nieuwe bos wordt een gemengd loofbos dat binnen enkele jaren ook toegankelijk wordt voor de wandelaar door het herstellen van een verdwenen voetweg. “Het Waterhoevebos ligt aan de rand van het dorp en wordt zo op termijn een oase voor de inwoners van Sint-Denijs. De slogan van Natuurpunt ‘Meer en betere natuur voor iedereen’ wordt hier realiteit met dit nieuwe bos.”

Duurzaamheid

De aankoop van de gronden en de realisatie van dit nieuwe bos is mede mogelijk gemaakt door een verhoogde aankoopsubsidie van de gemeente en door sponsoring van het Waregemse TVH (Thermote & Vanhalst), wereldspeler op vlak van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen en landbouwtractoren.

Volgens Anton Theunynck, verantwoordelijke ‘duurzaamheid’ van het bedrijf: “Door te investeren in bebossing wil TVH zijn CO2-uitstoot deels compenseren en zijn steentje bijdragen aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.”

Na het planten werd ook nog een gedenkplaatje onthuld waarop staat dat Natuurpunt het bedrijf erkentelijk is voor de steun.

Ook Comforte, het dienstenchequebedrijf van Ubuntu, plantte eerder al in hetzelfde bos, honderd bomen. Dit stond symbool voor de klanten die de voorbije jaren zijn overgestapt van papieren naar elektronische dienstencheques.

(GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.