Tuinhier Marke huldigt winnaars bebloemings- en pompoenwedstrijd

© (Foto KD)
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Tuinhier Marke zette de winnaars van de bebloemingswedstrijd in de bloemetjes. Dit jaar namen duizend Markenaars deel. Daarnaast zijn er 34 kinderen winnaar van de kinderpompoenwedstrijd.

Tuinhier Marke bestaat 67 jaar en telt 300 leden. Voorafgaand aan de bebloemingswedstrijd was de uitreiking van de zwaarste pompoen gekweekt door kinderen. In het voorjaar deelde Tuinhier pompoenpitten uit aan de kleuters en leerlingen van de Vrije Centrumschool, Rodenburgschool en De Levensboom Marke. Alle 34 deelnemende kinderen waren winnaar. Alle kinderen gingen met een mooie prijs huiswaarts. ”We willen de jeugd aansporen om zelf iets te kweken. De scholen vinden dat ook educatief”, zegt Franky Canoot, secretaris van Tuinhier Marke. De pompoenen beleefden alvast een warme zomer en de kinderen hadden alvast hun handen vol. “We moesten de pompoenen deze zomer veel water geven”, vertellen de kinderen. De zwaarste pompoen woog 21,7 kilo.

Bebloemingswedstrijd

Er zijn vier categorieën in de bebloemingswedstrijd met meerdere laureaten. De winnaars van de bebloemingswedstrijd zijn:

– Gevels zonder voortuin: Martin Dusselier en Bart Holvoet.

– Voortuin en gevel gesloten bebouwing: Norma Eggermont, Bernard Callewaert, Luc Willaert, José Catteeuw, Strinckx-Herreman en Roland Deltour.

– Voortuin en gevel halfopen bebouwing: Willy Viaene, Gunther Vandenberghe, Tom en Lutgart Mestdach-Jochems, Ludo en Myriam Meersdom – Demely, Rik Vandenbulcke, Gabriel Delabie – Tamboise, Filip en Katrien Vangroenweghe – Dhaene, Rik Mestdach en Eric Pauwels.

– Voortuin en gevel open bebouwing: Willy Forrez-Catteeuw, Guido en Ingrid Vanachter – Scherpereel, Albert en An Vandenbussche – De Leersnyder, Dominique en Ingrid Callens – Claeys, Marc en Liliane Dusselier – Pauwels, Jeanette Bonne, Commeyne – Piechocki, Etienne Decraene, Connie Himpe, Marleen Deconinck, Dominique Steelandt, Walter Purnal en Johan Beke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier