Torres werd doodgereden door bestuurster die vluchtmisdrijf pleegde

De 8-jarige Duitse Herder Torres overleed woensdag na een aanrijding langs de Westhoekstraat in Aarsele. De bestuurster stapte uit, bleef even staan, maar reed dan toch gewoon weg zonder haar gegevens achter te laten. “Dat ze me niet hielp om Torres uit de beek te halen of zelf niet de dierenarts opbelde vind ik heel erg jammer”, aldus baasje Gilles Vermeersch.

© (Foto BF)
© (Foto BF)

Aarselenaar Gilles Vermeersch (18) wou woensdag zijn Duitse schaper Torres en zijn Engelse cocker veilig binnen steken, toen er langs de Westhoekstraat enkele wandelaars met een hond passeerden. De twee honden van Gilles schrikten op. “Terwijl ik me ontfermde over de Engelse cocker wist ik niet dat de Duitse schaper ook zou volgen. Normaal gezien doet Torres dat nooit.” De 8-jarige hond liep toch ook de straat op en werd er aangereden door een donkere wagen. Torres geraakte bij die aanrijding ernstig gewond en belandde in de beek naast de weg.

De bestuurster van de wagen stapte uit en ook enkele andere mensen spoedden zich onmiddellijk naar de beek. “De vrouw ontfermde zich vooral over haar eigen wagen en keek of er geen schade aan was. Hulp aanbieden om Torres uit de beek te helpen deed ze niet.” Nadat Gilles even de andere hond had binnengebracht en hij aanstalten maakte om in de beek te springen, was de vrouw plots verdwenen. “Met de hulp van de wandelaars en de leiband van hun hond lukte het om Torres uit de beek te halen.” Het verdict viel enkele uren later. Torres bleek heel ernstig verwond te zijn aan zijn wervelkolom. In samenspraak met Gilles liet de dierenarts de hond woensdagavond inslapen.

Torres was al jarenlang de bondgenoot van Gilles. “De hond maakte deel uit van ons gezin. Het doet dan ook extra pijn dat we op zo’n manier afscheid van hem moeten nemen.” Dat de vrouw het dier aanreed neemt Gilles haar niet kwalijk, dat ze na de aanrijding niets deed wel. “Ze kon geholpen hebben met Torres uit de beek te halen. Ook een telefoontje naar de dierenarts kon er niet vanaf. De vrouw verdween spoorloos, zonder enige gegevens achter te laten. Spijtig dat zo’n dingen gebeuren in een kleine gemeente waar iedereen eigenlijk anders heel erg aan elkaar hangt.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.